Празниците, както знаем, са време за подаръци. Богаташите обаче придават нов смисъл на думата щедрост. Вижте само Уорън Бъфет, който завещава всичките си пари на фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Какво се случва обаче, ако играчката в живота на богатия мъж или жена е малко по-материална?

Отделяне на прекалено много време за подарък, ето какво. Ако пък подаръкът е голям, това би означавало заделянето на петцифрена сума и за опаковъчна хартия.

Ето и няколко подаръци, които вероятно ще са в списъка на милиардерите за тези предстоящите празници, според dvice.com.

1. Часовник Spiral Boule от Hermes

С големина на една от онези твърди кожени топки за крикет, часовникът 8 Days Spiral Boule от френската компания за луксозни стоки Hermes, е скъп. Скъп в смисъл на над половин милион долара. Часовникът струва 560 000 и се навива със завъртане на двете полусфери на тялото му. Работи 8 дни с едно навиване, има циферблат от бяло злато и бутон, който натискате, когато искате да смените времето, а не за да го на навиете. При тази цена по-скоро би трябвало часовникът да сменя часовите зони чрез телепатия.

2. Полирана стоманена маса за тенис на маса

Независимо дали му казвате пинг-понг или тенис на маса бихте могли да практикувате този спорт докато сте на яхтата си. Тази огледална маса на твореца Риркрит Тираванаиджа струва само 55 000 долара и ако ви писне да прехвърляте малко пластмасово топче през мрежа има и други неща, които бихте могли да правите с нея. Можете да я използвате за огледало, за да си поправите прическата, грима и т.н.

3. Самолет Гълфстрийм 250

Самолетът Гълфстрийм 250 побира 10 пасажери, плюс двама души екипаж и струва 24 млн. долара. Компанията представи наскоро новия си модел, но доставки до потенциалните собственици няма да има преди 2011 г. Подобрената версия на модела Гълфстрийм 200 има високотехнологична стъклена кабина и затоплени предни ръбове на крилата, по които не се натрупва лед.

4. 5.1 съраунд саунд система от Perfect8

Тези от вас, които изпитват поне малко съчувствие към джоба си в момента, трябва да погледнат на съраунд саунд системата на шведската компания Perfect8 като на добра сделка - шест части за само 500 000 долара.

5. Пътническо куфарче от Henk

За малко под 60 000 долара можете да получите това позлатено пътническо куфарче от щраусова кожа със златно покритие на вътрешността. Проектирано от холандски бизнесмен куфарчето от Henk разполага с централна система за заключване и колелца (едното го придвижва напред, а другото го плъзга настрани) и направо си проси въпроса: Г-н Хенк, нямахте ли как по-добре да уплътните времето си?

6. Екокъщата на Лари Хагман

Закътана в хълмовете на Оджай, Калифорния, екокъщата на някогашният филмов петролен барон Лари Хагман е на пазара. Бившият актьор от сериала „Далас" продава къщата, която е построил през 1992 г. Тя има девет спални и 15 бани. Екозащитникът е инсталирал слънчеви панели, намалявайки годишната сметка за електричество в размер на 37 000 до по-приемливите 13 долара на година. Къщата предлага невероятен изглед към Тихия океан и има басейн с подвижен покрив. Хагман търси по-малка къща в района на Лос Анджелис, което пък дава възможност на много местни жители да му предложат размяна.