Когато финансите ни са в окаяно състояние е нормално да търсим начин,за да заработваме допълнително. Освен разумни обаче, често има и неразумни начини да правим това. Ето и някои от тях.

Дейтрейдинг

Вероятно сте търгували на борсата и не сте доволни от нейния застой в момента. Мисълта да търгувате активно на финансовите пазари със суровини или валути, които дават добра ликвидност, може да е примамлива за реализиране на допълнителен доход, но определено не е най-добрата.

Срещу всеки, който съумява да се издържа с подобен стил търговия стоят стотици, да не казваме хиляди, които губят. Да не говорим, че за успеха се изискват невероятно голям опит и познания, а не само доза късмет.. Ако правилото на Парето е 80 на 20, тук може би, то се изменя в 98 на 2.

Валутна търговия

Може да изглежда, че търговията на валутните пазари е просто работа и няма нищо по-различно от тази с всякакъв друг вид финансови инструменти. Това обаче не е точно така.

Ако имате огромна сметка и се стремите в реализирането на нормални печалби - ОК. При малки сметки, обаче, ползването на голям ливъридж и поемането на риск с целева доходност от над 100% годишно, сами по себе си трябва да ви подскажат какви са рисковете. А те са да занулите сметката си.

Отново се изисква голям опит, желязна дисциплина (каквато повечето трейдъри нямаме) и значителна сума, за да се издържате от този вид търговия. Горното правило също е в сила.

Начинания с обещания за висок доход

Или казано по друг начин - пирамиди. Разбира се може не всички предложения, които ви се отправят в момента да са такива, но в момент, когато капиталът е скъп, хората са склонни да предлагат висок доход, за да финансират рисковите си начинания. Трябва да се отбележи, че в момент на криза е още по-трудно едно начинание да е успешно в сравнение с нормална бизнес среда или възход на икономиката.

Професионален блогинг

В интернет определено има пари. Те обаче трудно достигат до блогърите и то само до тези с доказано име. Това пък от своя страна изисква да отделяте по 10-12 часа на ден и да сте специалист в дадена сфера. Освен това, трябва да убедите някой да плаща за вашето мнение, при положение че хиляди други ще го правят безплатно в свободното си време.

Платени медицински тестове

Няма нужда да ви убеждаваме, че тук съществуват сериозни рискове за вашето здраве. В това можете да се убедите и от стотиците декларации, които ще подпишете, за да удостоверите, че го правите доброволно и няма да има съдебни искове срещу вашия работодател, който между другото, ще пробва нови медикаменти върху вас.

Хазарт

Това е класика в жанра. Всъщност тя обединява почти всички по-горе споменати методи за изкарване на лесни пари. Само да ви припомним, че статистиката е срещу вас, а късметът ви няма как да направи така, че да сте на печелившата страна след достатъчно дълъг период от време.