Бившият собственик на ПФК ЦСКА Васил Божков даде показания пред Софийски градски съд по делото срещу Александър Томов и още три лица.

Пред съда Божков заяви, че е продал акциите си за 15 милиона лева. След като даде показания Божков заяви, че кризата в ЦСКА е започнала след него. Той бе категоричен, че след продажбата на собствеността си на ЦСКА не се интересува повече от български футбол и не го гледа. Според него заплатите на футболистите са били изплащани редовно по негово време.

Единствено в случаите, когато е бил нервиран от тях, е имало закъснения. На въпрос какво е мнението му за политиката, която води настоящия финансов министър спрямо българския бизнес Васил Божков отговори, че министърът прави стъкмистика и говори сам за себе си. Според него условията в страната водят до убиване на бизнеса.

Бизнесменът Васил Божков обвини управляващите и специално финансовият министър Симеон Дянков, че с действията си убиват българския бизнес. За пример той даде увеличения данък върху хазарта, въпреки че направи уговорката че интересите му в тази сфера са твърде малко. Според Божков с действията си правителството убива едни сектори от икономиката за да освободи място за други. Той обаче отказа да се уточни какво точно има предвид.

Васил Божков свидетелства по делото срещу Александър Томов и още трима души за източването на Кремиковци и ЦСКА. Пред съда, а после и пред журналисти той беше категоричен че докато е бил начело на червения тим футболистите на са имали никакви проблеми. В процеса показания ще даде и футболната легенда Димитър Пенев.

Източник/Снимка: БГНЕС