Божидар Йотов, в качеството си на председател на УС на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ), подписа днес решението за избор на изпълнител за разпространение, приемане и съхраняване, транспортиране, информационно обезпечаване на отчитането на складовите наличности и продажбите и финансовите постъпления от продажбите на винетни стикери.

За изпълнител на обществената поръчка е определено ГД ЗЗД „Разпространение на винетни стикери", което е обединение от СИБанк - ВИП Секюрити. Същото е класирано на първо място, според обявения критерий за оценка „най-ниска цена", информират от пресцентъра на агенцията.

Да припомним, че на търга от края на ноември се явиха държавната компания Български пощи и консорциумите Лукойл - Холдинг Пътища и СИБанк - ВИП Секюрити.

Тръжната комисия обаче отстрани офертата на Лукойл - Холдинг Пътища с мотива, че не отговаряла на изискванията за търга.

От Български пощи поискаха комисиона от 8.5% от приходите от всички винетки, а СИБанк и ВИП Секюрити - 4.75 процента.

От отстранените Лукойл - Холдинг Пътища коментираха тогава, че са предложили най-ниската оферта, но не уточниха какви са цифрите.

Годишно пътната агенция събира около 200 млн. лв. от стикери.