След изминалата тежка година можете да си помислите да вземете чаша шампанско, да се отпуснете и да кажете нещата, които са ви на сърце. Не го правете! Коледното празненство на офиса не е мястото за необмислени приказки. Ето и няколко съвета от сп. Forbes, за това какво не трябва да се прави на партито на офиса:

Не закъснявайте

Ранната фаза на купона предлага възможност да поговорите с някои от ръководители на компанията в по-освободена атмосфера преди да стане прекалено оживено.

Не стойте настрана

Избягвайте да стоите в ъгъла и да си говорите само с хората, с които работите всеки ден. Разширете кръгозора си и се представете на хора от други отдели. Никога не знаете кой ще ви помогне да се изкачите нагоре по стълбата в службата.

Не губете контрол

Ако се сервира алкохол, насладете се на питие или две, а не на 12. Напиването на събитие, организирано от компанията може да не ви коства работата, но ще ви направи обект на шеги и може да има дългосрочен отрицателен ефект.

Не флиртувайте

Партито в офиса е зона забранена за флиртуване. Дори и ако си мислите, че само се отпускате и се шегувате с привлекателен колега/колежка, вашето поведение може да бъде изтълкувано като сексуален тормоз.

Не ораторствайте за това как вие бихте управлявали компанията

Годината е била тежка, а вие си мислите, че можете да се справите по-добре от шефа. Запазете това мнение за себе си.

Не изпускайте парата

Може би предполагате, че годината е била толкова тежка за колегите ви, колкото и за вас и че всеки би се включил в една сесия по мърморене. Не я провеждайте на партито на офиса обаче. Това е професионално събитие, така че запазете професионалното изражение на лицето си.