Ако някога сте искали да бъдете крал за ден, това е вашият шанс. Замъкът Уоруик в Англия предлага на търг Коледния ден за един щастлив победител и до 30 гости, пише CNBC.

Средновековният замък, построен през 1068 г. от Уилям Завоевателят и укрепен допълнително от Хенри Втори, се намира точно до река Ейвън. В момента той е собственост на Merlin Entertainment, която също така притежава Legoland и музеите Madame Tussaud, и е втората най-голямата развлекателна компания в света след Disney. Замъкът е отворен за посетители всеки ден с изключение на Коледа.

Добре е да си крал. Денят започва със закуска с шампанско в библиотеката на замъка. Високата 7.5 метра елха в Голямата зала на замъка предлага чудесна атмосфера за отварянето на подаръците на фона на музика изпълнявана на живо естествено.

Вечерята представлява пир със седем ястия, последван от настолни игри в Музикалната стая и големият финал - частна заря в двора и посещение от Дядо Коледа.

Да си крал обаче не излиза евтино. Най-високата оферта от търга в eBay, който затваря днес, е около 26 000 паунда (42 000 долара). Офертата обаче включва цял екип прислужници, които ще бъдат на разположение на победителя.

В коментарите под офертата на сайта един от посетителите споделя, че неговата тъща винаги прекарва Коледата със семейството му, но двамата не се разбират особено добре, след което отправя запитване дали подземният затвор на замъка ще бъде отворен, за да може тя да разполага със стая само за себе си за целия ден.

Представител на Merlin Entertainment съвсем сериозно отговаря на неговия коментар, че подземният затвор ще бъде изцяло на разположение за тъщата и че също така разполагат с яма за мечки, ако това ще е от полза.

Победителят в търга ще е първият, който ще празнува Коледа в замъка откакто той е продаден през 1978 г. на Tussauds Group, която сега е част от Merlin.