От днес платформата за електронна търговия MetaTrader 4 стъпва и на македонския капиталов пазар благодарение на инвестиционния посредник „Булброкърс", информираха от посредника за Profit.bg.

Предоставяният от „Булброкърс" MetaTrader 4 ще е първата и засега единствена електронна платформа, търгуваща на Македонската фондова борса. Клиентите на „Булброкърс" ще могат да купуват и продават чрез платформата македонски акции. В Македония MetaTrader 4 се предлага от инвестиционния посредник „Евроброкер". И двата посредника са част от „Финансиа Груп".

Платформата бе лансирана на официално събитие днес в Скопие от изпълнителните директори на „Булброкърс" Иво Сеизов и „Евроброкер" Александър Петрески.

В представянето участваха Марина Кавракова, председател на македонската Комисия по ценни книжа и Иван Щериев, изпълнителен директор на Македонската фондова борса, който подчерта уникалността на платформата за македонския капиталов пазар.

MetaTrader 4 е утвърдена и сигурна платформа за онлайн търговия в редица европейски страни, включително България. Тя разполага с удобен клиентски интерфейс, който се персонализира според нуждите и желанията на отделния потребител. Платформата, предлагана от „Булброкърс" в България, предлага котировки, графики, новини и анализи в реално време, както и пълен пакет инструменти за технически анализ. Друго предимство на Meta Trader 4 е възможността за тестване на стратегии и експерти в минали периоди, откриване на симулативна демо сметка, както и пълен архив на сделките и извършените операции.

Платформата е лесна за употреба, дава максимална информация в реално време и притежава пълен пакет финансови и аналитични инструменти. Инвеститорите имат нужда от една високотехнологична платформа, която да им позволява да търгуват и следят пазарите, където и да се намират. Поради тази причина съществува мобилна версия на платформата, която позволява търгуване през мобилни телефони, поддържащи Windows mobile.

Платформата може директно се свали от сайтовете на „Булброкърс" и „Евроброкер". Клиентите на "Евроброкер", които започнат да използват електронната платформа между 22 декември 2009 и 22 март 2010 г., няма да заплащат такса за първите 3 месеца. Възможността за откриване на демо сметка е идеалният вариант за начинаещи инвеститори.