Звезди на тениса събраха най-малко 185 000 долара за жертвите на земетресението в Хаити в благотворителен мач на двойки с участието на Роджър Федерер и Серена Уилямс, съобщи БГНЕС.

Федерер организира събитието в Род Лейвър Арена ден преди началото на Аустрелиън Оупън, след като видял по телевизията новините за трагичните събития в Карибската държава.

"Гледах новините по телевизията и видях разрушенията", заяви швейцарската суперзвезда. "В събота сутринта си помислих, че трябва да направим нещо, обадих се на директора на турнира в Австралия Крейг Тилей и попитах дали това е възможно. Той каза, че вероятно не. След това се обадих на няколко играчи за всеки случай и те казаха, че трябва да го направим веднага.

Успяхме да организираме нещата само за 24 часа", разказа Федерер. Той успял да осигури участието на номер едно в женския тенис Серена Уилямс, Рафаел Надал, Ким Клайстерс, Новак Джокович, Анди Родик и австралийските любимци Лейтън Хюит и Саманта Стосър.

Въпреки късното съобщение за мача, билетите били разпродадени и 15 000 фенове присъствали в Род Лейвър Арена, като всеки от тях платил по 9 долара. Всички средства били предоставени на фондацията "Партньори в Хаити", която помага на жертвите на земетресението.