Видеоконзолата Sony Playstation е "отрова" за децата и ги "учи да убиват", заяви социалистическият президент на Венецуела Уго Чавес.

"Тези игри, които наричат "Playstation", са отрова. Има игри, които те учат да убиваш. Един път бяха направили една с моето лице, трябва да намерите Чавес и да го убиете", заяви той по време на седмичното си радио шоу.

Игрите, в които "се бомбардират градове", са част от стратегия на "капитализма", за да се сее насилие и "след това да се продават оръжия".

"Капитализмът създава нуждата от тютюн, дрога и алкохол, за да ги създава след това. Това е път към ада", заяви венецуелският президент, които иска създаването на "дидактични играчки".

Той предлага включително създаването на "кукли с индиански лица", за да се замести Барби, която "няма нищо общо с нашата култура".

За сметка на това той възхвалява достойнствата на йо-йото. Спазвайки принципа на еднаквата конкуренция, Чавес порица и конкурентите на Playstation от Nintendo, които според него също изпращат послание в полза на "егоизма, индивидуализма и насилието".