Политиците не трябва да си бъркат в носа, да заглеждат мадами или да заспиват по време на речи на съпругите си. В противен случай ще им се смее целия свят:

Снимките, на които Хнери Кисинджър се държи като петокласник,се появяват на първа страница на известен бразилски всекидневник на 13 ноември 1992 г. Те са направени по време на конференция в Бразилия. Адвокатите на Кисинджър са заплашвали изданието със съд, ако не прекрати разпространяването на снимките.

Ето и някои неудобни моменти на Джордж Буш. Твърди се, че снимката с бинокъла е подправена, но няма доказателства за това.

Тази снимки на Барак Обама и Никола Саркози обиколи света миналата година. По-късно обаче видеоклип от момента показва, че всъщност нещата са такива, каквито си мислим. Фотото е направено в момент, в който Обама се обръща за да помогна на дамата зад него да слезе по стълбите. Колко подвеждаща обаче може да е една снимка!

Бил Клинтън не показва много ентусиазъм по време на реч на съпругата си.

Без коментар...

Не си мислете, че само в нашия парламент стават безобразия, а в чуждите се държат като аристократи. Републиканци и демократи в САЩ понякога стигат до бой, както при тази случка, когато 69-годишния Сенатор Чарлз Бишъп заби кроше на Сенатор Лоуъл Барън, който пък го напсувал.

Ето и един гаф на Джордж Буш старши. През 1992, докато е на посещение в Япония, Буш е поканен на суши вечеря от премиера на Япония. Американският президент обаче не се почувства добре и повърна на масата, след което за момент припадна в скута на домакина си. Малко по-късно Буш се съвзема, извинява се на присъстващите и е отведен от охраната си при лекар.

Американският президент Форд се подхлъзва лошо.

Турският премиер Ердоган пада от кон.

Австралийският министър на финансите Питър Костело (прав) и премиерът на страната Джон Хауърд (пред него). Не знаем какво точно правят.

Журналистическа камера успява да улови какво пише Джордж Буш на бележка до Кондолиза Райс по време на заседание. Може би операторът се е надявал да улови някоя държавна тайна. Уви, става въпрос за най-обикновена човещинка. Буш пише „Мисля, че ще ми трябва почивка за тоалетна".