„На вниманието на инвеститорите през днешната сесия ще бъдат инфраструктурните компании", коментира за Profit.bg Детелин Йорданов, инвестиционен консултант в Интеркарт Инвестмънтс.

„Предвид треската, която заля въпросните дружества около процедурата по търга за Лот 2 на автомагистрала Тракия и отварянето на офертите днес, очаквам засилен интерес и волатилна търговия при тези акции", допълни още експертът.

Вчера основният индекс SOFIX бе подложен на натиск след няколко поредни позитивни сесии. „През днешната сесия очаквам той да продължи, след като основните европейски индекси отстъпиха върнатите позиции от предходните два дена", каза в заключение Детелин Йорданов.

Борсовата сесия в четвъртък приключи с понижение за три от индексите на Българска фондова борса. Дългата печеливша серия за SOFIX бе прекъсната, като индексът на „сините ни чипове" се понижи с 0.79%, до 441.37 пункта.

Спадът при BG 40 е от 0.07%, на 119.73 пункта, а при BG TR30 от минус 0.47%, до 338.32 пункта. Индексът BG REIT отново не „уцели", посоката на пазара и регистрира ръст от 0.33%, на 46.18 пункта.

Общият оборот на регулиран пазар достигна 1.01 млн. лв. През деня се търгуваха акциите от 66 емисии. Повишение в цената се наблюдава при 18 от тях.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Коментарът не представлява препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!