„Смятам, че през днешната борсова сесия отново ще бъдем свидетели на ниска активност и минимални изменения на индексите", коментира за Profit.bg Северин Въртигов, инвестиционен консултант в Астра Инвестмънт.

Инвеститорите, според експерта, очакват някакъв прогрес около намеренията и действията на Европейския съюз за решаването на проблемите на Гърция.

„Пазарите, като че ли са фокусирали цялото си внимание върху този въпрос и ако няма изявление на представители на големите европейски държави, вероятно ще станем свидетели на известно отстъпление на международните пазари, респективно и на българския", смята Северин Въртигов. „Според мен, обаче, оттук нататък всяка корекция трябва да се използва за повишаване на дела на акциите в портфейлите на борсовите участници".

Индексите на БФБ се оцветиха в зелено в сряда - SOFIX (+0.73%, 439.86 пункта), BG 40 (+0.63%, 119.99 пункта), BG REIT (+1.20%, 45.61 пункта) и BG TR30 (+0.85%, 337.52 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар достигна 5.56 млн. лв. В основата му бяха две сделки с акции на Инвестиционна компания Галата, в които се прехвърлиха 485 лота при цена от 9 002.005 лв. През деня се търгуваха акциите от 70 емисии. Повишение в цената има при половината от книжата.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!