По случай деня на Св. Валентин сп. „Форбс" публикува класацията на най-печелившите романтични двойки на големия екран.

В историята на киното ще остават Джулия Робъртс и Ричърд Гиър в „Хубава жена", Леонардо Дикаприо и Кейт Уинслет в „Титаник".

Кои романтични двойки обаче са донесли най-много пари на продуцентите си?

Виго Мортенсен и Лив Тайлър

2.9 млрд. долара

Историята е част от трилогията „Властелинът на пръстените", която има приходи от общо 2.9 млрд. долара

Тоби Макгуайър и Кирстен Дънст

2.5 млрд. долара

Любовният триъгълник в „Спайдърмен" между Питър Паркър, Мери Джейн и най-добрия приятел на Паркър беше една от водещите теми във филма. „Спайдърмен" е един от най-успешните франчайзи на всички времена. В момента се прави нов филм с нов режисьор и нови актьори.

Леонардо Дикаприо и Кейт Уинслет

1.9 млрд. долара

Приходите от "Титаник" са 1.8 млрд. долара. Дикаприо и Уинслет отново са двойка във филма Revolutionary Road през 2008 г. , където историята е доста по-различна, но накрая пак свършва трагично.

Шиа Лебьоф и Мегън Фокс

1.5 млрд. долара

Звездите от „Transformers" са по-скоро роботите, но и Лебьоф и Фокс имат голям принос за 1.5-те млрд. долара приходи. В момента се прави трети филм от поредицата, който трябва да излезе през 2011.

Робърт Патинсън и Кристен Стюарт

1.1 млрд. долара

В момента се прави трета част на Twilight. Основна тема в него е любовта между Бела и Едуард, която е невъзможна, най-вече, защото той е вампир.

Джордж Клуни и Джулия Робъртс

847 млн. долара

Любовната история е от филмите за "Бандата на Оушън".

Ричард Гиър и Джулия Робъртс

770 млн. долара

Робъртс е в списъка с още два филма - култовият „Хубава жена", приходите от който са 463 млн. долара и „Булката беглец".

Бен Афлек и Лив Тайлър

590 млн. долара

Химията между Афлек и Тайлър в „Армагедон" спомогна за касовия успех на филма. Тяхното второ партньорство „ Jersey Girls" бе по-скромно и донесе само 36 млн. долара.

Колин Фарт и Рене Зелуегър

545 млн. долара

Двойката е позната от супер-успешния „Дневникът на Бриджит Джоунс".

Том Ханкс и Мег Райън

519 млн. долара

За известно време през 80-те Ханкс и Райън бяха съвременните Хепбърн и Грант. Те са партньори в три филма, като най-успешният от тях е „Имате поща" (250 млн. долара).