Пощенска банка предлага нов кредитен продукт „Активен дом", който съчетава потребителски и ипотечен кредит. Продуктът предлага средства срещу ипотека при значително по-ниска лихва в сравнение с останалите потребителските кредити.

Отпуснатите средства могат да бъдат използвани за множество цели като например покупка на земя, ремонт и подобрения на дома, за образование, за развиването на нов бизнес, както и за покриване на всякакви други финасови нужди.

Кредитът също така дава възможност на клиенти с различни кредити да намалят месечните си вноски и да оптимизират бюджета си, консолидирайки дългове като потребителски заем, овърдрафт, задължения по кредитни карти, лизинг или жилищен кредит, в един кредит с по-изгодна лихва, една падежна дата и сметка за управление.

Максималният размер на заема е 100 хил. евро, давайки възможност както за консолидиране на съществуващи заеми, така и за реализирането на различни по-големи или по-малки финансови нужди.

Заемът е с максимален срок от 25 години и осигурява финансиране до 70% от цената на имота.

Лихвата е значително по-ниска отколкото при потребителските кредити, като тя е 9.5% в евро и 10.95% в лева за заеми с финасиране до 50% от стойността на имота, и съответно 9.75% в евро и 11.25% в лева при финансиране над 50%.