След като подаде оставка като президент и главен изпълнителен директор на General Motors през декември, Фриц Хендерсън можеше да изчезне от публичното пространство или да изкара тежката мичиганска зима по плажовете във Флорида, пише CNNMoney.

Вместо това той отново привлича внимание, този път като консултант на GM по международните операции при много прилично заплащане в размер на 59 090 на месец за 20 часа работа месечно. Това прави почти 3 000 долара на час.

Това обаче изглежда не е поредното фалшиво споразумение между бивш CEO и копания. Никой не може да оспори знанията на Хендерсър в сферата на международните операции на GM. Докато все още беше на редовна заплата в компанията, Хендерсън управляваше дейността на GM в Латинска Америка, Близкия Изток, Азиатско-тихоокеанския регион и Европа.

Никой също така не може да оспори привързаността и лоялността на Хендерсън към компанията, за която преди това е работил и неговият баща. Той не е казал нищо лошо за GM, след като напусна.

Заплащането на Хендерсън изглежда малко солено, но той може да повлече крак в подобен род сътрудничество.

Друг бивш CEO на GM - Рик Уагонър, все още е безработен. Може би някой в компанията ще измисли как да бъдат използвани знанията и уменията и на Уагонър. Например как GM да се възползва от проблемите на Toyota напоследък.