Дъщерното дружество на Холдинг Пътища - Бургаспътстрой, сключи с Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) два договора, сочи съобщение на холдинга, публикувано в Бюлетина на Profit.bg.

Първото споразумение е на стойност 5.99 млн. лв. без ДДС (7.19 млн. лв. с данък) и е с предмет „Определяне на изпълнител на услуга във връзка с поддържане (превантивно, текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации) на 215 000 км републикански пътища, стопанисвани от АПИ - Областно пътно управление Бургас (РПС Бургас) съгласно чл.19, ал.1, т.1 от Закона за пътищата".

Стойността на втория договор е 8.94 млн. лв. без ДДС (10.72 млн. лв. с ДДС). Той е с предмет на дейност превантивно, текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации на 309 800 км. републикански пътища в РПС Айтос и РПС Поморие.

Контрактите са със срок на изпълнение 12 месеца и заместват досега действащите договори за текущ ремонт и поддържане и зимно поддържане на пътища от републиканската пътна мрежа на територията на РПС-Бургас, РПС-Айтос и РПС-Поморие, сключени между Бургаспътстрой АД и ФРПИ през 2006 г., се посочва още в съобщението на Холдинг Пътища.

Акциите на холдинга поксъпват в ранната търговска сесия на БФБ с 1.05%, до 2.40 лв. за лот. Изтъргуваните книжа за малко повече от час активна търговия наброяват 1 000 лота.