Дали всички тези неща, които звучат прекрасно, като басейн и домашен киносалон са необходими на някого? Или прости стремежът към блясък ни кара да се заобикаляме с напълно ненужни неща?

Британските агенти на недвижими имоти представиха тези подобрения, които не само не могат да помогнат за продажбата на имота, но дори и да я затруднят.

На първо място сред излишните подобрения се оказаха басейнът и домашният фитнес. Не само защото тяхното инсталиране е скъпо и означава надуване на цената на имота, но и поддръжката им не е лесна и евтина. При това голяма част от богаташите признават, че не ползват собствения си фитнес и че той всъщност не може да замести залата.

Призьорът в конкурса за ландшафтен дизайн- градината, също е сериозен разход на средства- и за създаване, и като поддръжка.

Според брокерите обединяването на няколко малки помещения в едно голямо също носи повече негативи- това налага известно ограничение при избора на мебели и не харесва на голяма част от клиентите им.

Ярките и крещящи орнаменти, дизайнерското обзавеждане на дома пък са твърде натрапчиви и жилищата с чисти стаи, боядисани в неутрални цветове, се оказали значително по-привлекателни за купувачите.

Източник: Utre.bg