С решение от 11 март 2010 г. КЗК остави без уважение, поради липса на извършено нарушение, жалбата на Луис Бергер АД , Франция срещу Решение на председателя на управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ), с което е открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Определяне на изпълнител на консултантска услуга във връзка с изпълнението на: „Допълнително проектиране и строителство на обект Автомагистрала „Тракия" /А-4/ „Оризово - Бургас", участък: „Лот 2 „Стара Загора - Нова Загора", от км 210+100 до км 241+900".

За страните по преписката тече 14-дневния срок за обжалване на решението пред ВАС.

За същата обособена позиция от обществената поръчка с определение от 18 февруари 2010 г. КЗК остави без разглеждане като недопустима жалбата на Щрабаг АГ срещу действия на АПИ, в качеството й на възложител на обществена поръчка и на комисията, назначена от възложителя на основание чл. 34 от ЗОП, във връзка с открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „ Определяне на изпълнител за допълнително проектиране и строителство на обект: Автомагистрала „ Тракия"( А-4) „ Оризово - Бургас", участък: Лот 2 „ Стара Загора - Нова Загора", от км 210+ 100 до км 241 + 900".

Определението не е обжалвано пред ВАС.

На 16 март 2010 г. Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение искането на Щрабаг АГ за налагане на временна мярка "спиране" на процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет: "Определяне на изпълнител за допълнително проектиране и строителство на обект: Автомагистрала "Тракия" /А-4/ "Оризово-Бургас", участък: Лот 2 "Стара Загора - Нова Загора", от км. 210+100 до км. 241+900".

Определението подлежи на обжалване пред 3-членен състав на Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.

На 11 март КЗК остави без уважение искането на Акционерно туристическо, техническо и корабоплавателно дружество - Гърция (Терна) за налагане на временна мярка "спиране" на процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет "Определяне на изпълнител за допълнително проектиране и строителство на обект Автомагистрала "Тракия" /А-4/ "Оризово - Бургас", участък Лот 2 "Стара Загора - Нова Загора" от км 210+100 до км 241+900".

На 11 март КЗК остави без уважение и искането на Осиек-Котекс АД за налагане на временна мярка "спиране" на процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Определяне на изпълнител за допълнително проектиране и строителство на обект: „Автомагистрала „Тракия" /А-4/ „Оризово-Бургас", участък: Лот 3 „Нова Загора-Ямбол", от 241+900 до км 277+597".

По твърденията в жалбите на Щрабаг АГ, Осиек-Котекс АД и Акционерно туристическо, техническо и корабоплавателно дружество - Гърция (Терна) за нарушения на процедурите за възлагане на обществената поръчка, КЗК ще се произнесе в законоустановения 2-месечен срок.

Други жалби срещу решения, действия или бездействия на АПИ в процедурата за възлагане на обществена поръчка за обект Автомагистрала "Тракия" не са постъпвали.