Бърнард Мадоф, който излежава присъда за мултимилиардни финансови измами в САЩ, е бил нападнат от друг затворник, информира Reuters, позовавайки се на публикация на Wall Street Journal.

Нападението е било през декември. След това Мадоф е бил преместен в медицински център за лечение на счупен нос, спукани ребра и прорезни рани по главата и лицето, според затворник, който в момента в затвора в Бътнър, Северна Каролина.

Инцидентът на практика е бил „покрит" от официалните власти, които ю по това време обявиха, че бившият финансист е постъпил за лечение вследствие високо кръвно налягане и замайване.

Мадоф излежава 150-годишна присъда в затвора Бътнър в Северна Каролина след като се призна за виновен по организирането на финансова пирамида на стойност 65 млрд. долара.

Нападението срещу Мадоф през декември е било потвърдено от затворник, който наскоро е бил освободен от Бътнър. Трети човек също е потвърдил за инцидента.

Бившият затворник, който е излежавал присъда за наркотици, е заявил, че спорът възникнал заради пари, които нападателят е смятал, че Мадоф му дължи.

Според същия бивш затворник Мадоф прекарва свободното си време през уикендите в затворническата библиотека където често гледа филми.

И двамата затворници твърдят, че Мадоф другарува в затвора с бившия бос на мафиотската фамилията Коломбо Кармайн Персико.