„България за първи път от 12 години насам се намира пред реалната възможност да дестабилизира финансовата си система. Антикризисни мерки като че ли вече няма да ни свършат работа.

Благодарение на некомпетентните действия на правителството и опитите на министър-председателя да управлява на основата на социологически проучвания вече сме в състояние, в което ще трябва да мислим за нещо като спасителни мерки", коментира Румен Овчаров, член на парламентарната комисия по бюджет и финанси и депутат от Коалиция за България.

Той допълни, че правителството се е провалило и в двете основни насоки, в които е искало да решава проблемите с бюджета - и в намаляването на разходите, и в увеличаването на приходите, и в борбата с контрабандата.

„Без много сериозни действия по никакъв начин няма да можем да се оправим".

Овчаров определи разпространените антикризисни мерки като „чисто счетоводно масово рязане на разходи от бюджета и събиране на приходи". Според него трябва да се предприемат ясни и категорични действия за недопускане на бюджетен дефицит, не по-голям от 3%.

Румен Овчаров заяви, че има антикризисни мерки, които би подкрепил. „Да бъде така добро правителството и да предложи тези мерки. Разумните неща, разбира се, че ще бъдат подкрепени".

Източник: БНР