50 милиона долара са доста пари за една къща, но има хора, които ги дават.

Басейн, спа център и огромна градина вече не са достатъчни. Виж, ако се добавят частен фризьорски салон, няколко езера, ферма за маслини и двор колкото Ботаническата градина, може и да се намери купувач.

Вижте десет имения на цена 50 млн. долара (плюс-минус, няколко милиона) подбрани от списание „Форбс":

Имение Duke-Semans Mansion, Ню Йорк

50 млн. долара

Тази градска къща в Манхатън е на пазара от януари. Цената идва от локацията - намира се на Пето авеню и има красива гледка към Сентрал Парк, което е рядкост. Принадлежала е на Бенджамин Нютън Дюк - един от основателите на American Tobacco Company. Оградата е в готически стил, подовете са мраморни, етажите осем, а площта 5850 кв. м. Има асансьори и дървено стълбище, което ви отвежда на покрива, който представлява красива тераса, гледаща към Сентрал Парк.

Ранчо Сансет, Ларго Виста, Tексас

50 млн. долара

Това са 684 кв. метра сред природата, далеч от шума и замърсяването на града. Има излаз на една миля брегова ивица до езеро и красива гледка. Въпреки че е извън града, той не е чак толкова далеч - Остин, Тексас, е на 45 минути с кола.

В къщата има шест спални, пет бани, отделна къща за гости, конюшня, басейн и библиотека.

Къща на плажа в Малибу, Калифорния

50 млн. долара

Простира се на три акра и има собствена част от плажната ивица. Сред екстрите са професионален фризьорски салон, модерен асансьор, гараж за 18 коли, басейн със солена вода, спа център, помещения за персонала, шест веранди с гледки към Океана.

Вила Монтана, Калигоста, Калифорния

49.5 млн. долара

Имението е построено от Джо Монатана в Тоскански стил с внесени от Италия теракот и фрески. Главната къща има площ от 2910 кв метра. Освен това има конна база, баскетболно игрище, стрелбище, къща за гости, бална зала, басейн и фитнес. Има огромен двор с две езера и ферма за производство на отглеждане на маслини.

Belvedere Estate, Белведере, Калифорния

48 млн. долара

Тази реставрирана къща, построена през 1895 г., е на пазара от 5 години. Има гледка към Golden Bridge, но и няколко странни екстри, които може би й пречат да се продаде - бронзово стълбище, веранда с колони, която опасва цялата къща, библиотека със стени от махагон.

Собствениците ще могат да се радват и на екзотични градини, китайски скулптури, басейн и сауна.

Albemarle House, Шарлот, Вирджиния

48 млн. долара

Построена е от Дейвид Ийстън за Патриша Клуге. Има осем спални 13 спални и 8 бани. Главната къща има общо 45 стаи, басейн и бар, парник, помещения за персонала и градини на 300 акра.

Първоначалната цена бе 100 млн. долара, но поради липса на купувачи, тя бе намалена с повече от 50%.

Frick Manor, Алпайн, Ню Джърси

57 млн. долара

За да има такава цена един дом, той трябва да предлага невиждани удобства. Имението се простира на 27 акра и бе купено от бизнесмена Ричард Курц за 58 млн. долара, като 3 години по-късно Курц го обяви за продажба.

И така, какво му е специалното? Има собствено езеро, в което живеят 2 лебеда, конюшня за 27 коня, перфектно поддържани градини.

Построена е през 1930 г. в колониален стил. Главната къща има пет спални и шест камини. Алпайн се намира близо до Манхатън, тук живеят много ВИП личности като Джей Зи. Мостът Джордж Вашингтон е само на няколко минути от имението.

Ранчо Bootjack, Пагоса Спрингс, Калифорния

68 млн. долара

Има площ 945 кв. метра. Намира се на 7 мили от река Сан Хуан и седем езра, които представляват известна дестинация за рибари в Колорадо. Самото ранчо се състои от 26 къщички, които могат да приютят общо 88 души. Има още конюшня, спа, площадка за кацане на хеликоптер и аква център с басейн с Олимпийски размери.