Най-голямата фондова борса в Европа по пазарна стойност Deutsche Boerse AG, обяви, че ще намали разходите си със 100 млн. евро годишно от 2013 г., отчасти благодарение на изнасянето на работни места от Франкфурт и Люксембург в Прага, информира Bloomberg.

От базираната във Франкфурт компания съобщава, че 370 работни места ще бъдат засегнати, като две трети от тях ще бъдат преместени в Чехия.

Намалението на разходите със 100 млн. евро е в добавка с обявеното през февруари намаление на годишните разходи с 50 млн. евро от 2011 г.

Сделките на Deutsche Boerse, NYSE Euronext, Nasdaq OMX Group Inc. и Лондонската фондова борса намаляха през миналата година след най-голямата финансова криза от Голямата депресия насам. Конкуренцията от страна на борси като Chi-X Europe Ltd. и Bats Europe също нарасна.

Deutsche Boerse запазва прогнозата си за разходи в размер на не повече от 1.25 млрд. евро през 2010 г. Компанията също така ще ограничи броя на доставчиците си на външни услуги с около 50%, за да спести средства.

Deutsche Boerse притежава фондовата борса във Франкфурт и има дял в Eurex, най-големия пазар на фючърси в Европа, заедно с Швейцарската фондова борса.

Акциите на Deutsche Boerse поевтиняват със 7.8% през 2010 г.