Мнозина спорят дали заведенията на McDonald's трябва да бъдат наричани ресторанти или закусвални. Докато луксът не е това, с което по принцип свързваме веригата, има някои изключения от правилото. Askmen са подбрали десетте най-луксозни заведения от веригата:

Oxford Street, UK

Този ресторант е с дизайнерски интериор, който включва ретро дивани, мозайка и модерни графити по стените. В него има още бар, ТВ екрани и безжичен интернет.

Будапеща, Унгария

Ресторантът в Будапеща се намира в изоставена ж.п гара. Вътре всичко е в стил ретро влак. Атмосферата излъчва класа, каквато рядко виждаме в McDonald's.

Hacienda Heights, L.A.

Заведението е във фън шуй стил. Какво друго може да се очаква от Лос Анджелис? В интериора има кожени столове, саксии с бамбук, стъклени панели с бълбукаща вода. Ресторантът е доста „дзен" и може би това не е случайно, като се има предвид, че се намира в будистки район.

Париж, Франция

В Париж броят на ресторантите McDonald's е равен на този в Лондон, макар че в английската столица населението е три пъти повече. Ресторантът на улица Rio De Reivoli е по-шик от всеки друг. Това се дължи на кожените дивани, барплотите и осветлението.

Лос Анджелис - Еко Парк

Относно спора дали McDonald's се състои от закусвални или от ресторанти - това определено не само е ресторант, но е и по-луксозен от много заведения, които не се имат за fast food. Най-запомнящата се черта на интериора се намира в средата на помещението - La Mesa Grande - голяма маса, заобиколена от 10 бар стола, над която има 14 видео екрана.

Единбург, Шотландия

Можете да объркате този ресторант с изискано кафене. Стените са неонови, столовете кожени, стените са от дървена ламперия.

Савана, САЩ

Веригата твърди, че това е първият й „зелен" ресторант. Заради огромните прозорци и разположението на залата, дневната светлина достига до 75% от помещението. Отвън има рамки за велосипеди, за да се окуражават посетителите да идват без автомобили, както и ВИП паркинг за тези с хибридни коли. Покривът е бял, за да отблъсква топлината. Ресторантът има LEED златен сертификат.

Холбърн, Великобритания

През 2006 McDonald's нае френския дизайнер Фелипе Аванзи, за да измили модерна визия за няколко европейски ресторанта. Интериорът е в минималистичен стил.

Порто, Португалия

Решението да се превърне емблематичното кафене Café Imperial в ресторант на McDonald's беше скандално. Сградата на кафето се считаше за национален паметник на културата и McDonald's я запазиха максимално - оставиха логото на кафето, прозорците са същите и се постараха да направят вътрешността подобаваща за такава сграда.

Ню Йорк

Тук McDonald's е създал атмосфера, която окуражава посетителите да се настанят удобно и да си почиват все едно са в Starbucks. Има безжичен интернет, за да можете да си носите лаптопа и да си четете в нета, докато хапвате бъргъри.