Мислили ли сте, че може би това, което работите, не е вашето призвание? Колкото повече години минават, толкова повече желанието на хората да сменят попрището изчезва. Те си казват „Вече съм стар. Глупаво е да зарежа всичко и да се впусна в нещо ново."

Тази класация на „Форбс" ни показва как хората подхващат нова кариера за каквато никога не са мислили. Да не забравяме и че става въпрос за държавата, в която актьор може да стане президент, а културист-имигрант да стане губернатор на един от най-проспериращите щати.

Следващия път, когато си помислите, че сте прекалено стари, за да сменяте професията или че новата ви идея е твърде авантюристична, спомнете си за следните метаморфози:

Сара Пейлин

От губернатор - до кандидат-вицепрезидент - до ТВ риалити звезда

Бившият губернатор на Аляска е на 46 години и току що подписа договор за собствено риалити шоу, което ще се казва Sarah Palin's Alaska.

До скоро тя беше политик, но след като не успя да стане вицепрезидент, Пейлин направи рязък завой и ще стане ТВ звезда.

Дейвид Летърман

От момчето на времето - до водещ на едно от най-успешните шоута в света

Летърман започва кариерата си като синоптик в местна телевизия. Още тогава е обичал да се шегува и често съобщавал температурата в несъществуващи градове, които си измислял в ефир.

На 28-годишна възраст се преместил със семейството си в Лос Анджелис, където искал да стане известен комедиант. Докато пишел шеги и сценарии, започнал работа като втори водещ в шоуто на Мери Тейлър, а после водел различни ТВ игри. Бил много забавен и скоро продуцентите решили, че уникалното му чувство за хумор заслужава повече внимание.

През 1977 Джони Карсън го поканил за втори водещ в The Tonight Show, а през 1986 Летърман вече имал свое собствено предаване.

Ал Франкън

От комедиант до сенатор

Сенаторът от Минесота първо става известен като един от сценаристите на Saturday Night Live, а по-късно и като актьор в шоуто.

По-късно той става радио водещ, като негова специалност са интервюта с политически фигури, в които им задава провокативни въпроси. Франкън пише и доста смели книги. В последното си радио шоу тоя заяви, че започва нова кариера и ще се кандидатира за сенатор от Минесота. И наистина - миналия юли той встъпи в длъжност.

Джон Корзин

От CEO на Goldman Sachs до губернатор на Ню Джърси

Преди да влезе в политиката Корзин е жънел успехи на Уолстрийт. Започва работа като трейдър на облигации в Goldman Sachs и на 47-годишна възраст става главен изпълнителен директор. Говори се, че IPO-то на компанията е донесло огромни печалби на едрите акционери и около 400 млн. долара на самия Корзин. Пет години по-късно той бе принуден да напусне компанията. Корзин не пожали средства за предизборната си кампания и в крайна сметка спечели изборите за сенатор, а по-късно и за губернатор на Ню Джърси.

Харисън Форд

Дърводелецът - кинозвезда

Преди да стане известен Харисън Форд работи като дърводелец цели 15 години. В тази си кариера той е правил сцени за концертите на The Doors и е сглобявал шкафове за Джордж Лукас, който по онова време е бил не много известен продуцент.

Точно както по филмите един път се случило така, че Лукас предложил на Форд малка роля в една от продукциите си - American Graffiti.

Лукас станал малко по-известен и имал нужда от по-голям кабинет. Докато работил по тази задача, Форд помагал и като четял реплики на отсъстващи в момента актьори. Стивън Спилбърг го видял и много го харесал. Репликите били за Star Wars, а Спилбърг толкова харесал Форд, че му дал главната роля. От тогава насам Форд е сред най-популярните и високоплатени звезди в в Холивуд.

Марта Стюарт

От фондов брокер до ТВ звезда

До големия срив на пазара през 1973 г. Марта Стюарт е била брокер на Уолстрийт в компания Monness, Horstman, Williams, and Sidel.

Тя напуска фирмата на 32-годишна възраст и става домакиня.

Няколко години по-късно стартира собствена фирма за кетъринг и отваря магазин. През 1977 тя започва ТВ шоу и става най-известната домакиня в САЩ.

Арнолд Шварценегер

Бодибилдър - актьор - политик

Шварценгер е претърпявал метаморфоза не един, а два пъти. Първо става известен като професионален бодибилдър.

Когато решава да стане актьор, му казват, че никога няма да успее. „Агентите казваха, че тялото ми е изглежда прекалено странно. Акцентът ми е смешен, а името ми е ужасно дълго и никой няма да го запомни". Както знаем, оказват се в голяма грешка.

Другата му промяна е още по-странна. През 2006 става губернатор на щата Калифорния.

Алън Пейдж

От професионален футболист до съдия във Върховния съд

Пейдж бе професионален футболист в продължение на 15 години. Докато се занимавал със спорт е учил право в Университета в Минесота. Дипломира се през 1979 г., зарязва футбола и започва работа като юрист.

През 1992 става първият чернокож американец, избран за съдия във Върховния съд, където работи и до днес.

Калпен Моди

От сериалите до Белия Дом

Калпен Моди е известен от ролите си в американски сериали. Той обаче замени Холивуд за Вашингтон. Той накара сценаристите да тласнат героя му към самоубийство, за да може да напусне и да получи работа в администрацията на Обама.

В момента е директор в Белия Дом и отговаря за изкуствата.

Катрин Джостен

От медицинска сестра - до актриса с две награди Еми

Катрин Джостън била медицинска сестра в Чикаго. Оженила се за психиатър, родила две деца и станала домакиня. Десет години по-късно била разведена с две деца и едва си плащала сметките. Записала децата си в местния театър, защото това било по-евтино, отколкото да им търси бавачка.

Самата тя започвала всякакъв тип работа, който й предложили. Когато се преместила в Лос Анджелис започнала да ходи и на прослушвания. Давали й малки роли, като големият пробив направила в сериала Западното крило.

В момента Катрин играе в Отчаяни съпруги. Жената, която никога не е била професионална актриса, на стари години спечели две награди Еми.

Станете наш почитател във Facebook