„Бизнесът среща бизнеса" е новата формула, по която индустрията за човека ще се представи на Международния пролетен панаир в Пловдив. Той посреща своята 30-годишнина с концептуална промяна, осигуряваща по-успешно участие на фирмите от България и чужбина.

Един от най-престижните форуми на леката промишленост в Югоизточна Европа ще се проведе от 11 до 16 май 2010 г. в Международен панаир Пловдив.

"Досега изложението беше ориентирано към стоки и услуги за крайния потребител, но самите участници подсказаха, че е по-добре да се фокусира върху бизнес контактите, затова за първи път сменихме визията и начина за представяне на фирмите", обясни главният директор на панаира Иван Соколов.

Такава е и тенденцията при големите панаири в Европа, които се ориентират към специализирана публика, за да се осигури по-добър пазар на стоките и услугите за масова употреба, както и на машините и технологиите за тяхното производство.

Новата формула „Бизнесът среща бизнеса", съчетана с 30-годишните традиции на Пролетния панаир, гарантира по-голям ефект от участието във форума. В продължение на антикризисната програма, която стартира през есента на 2009 г., и сега Международен панаир Пловдив предлага на изложителите отстъпки за наемане на изложебни площи, достигащи до 50%.

Това ще оптимизира разходите на изложителите, срещу които те ще получат по-добри възможности за представяне. Улеснението подкрепя предимно малките и средни фирми, които се оказаха доста активни по време на изложенията „Агра", „Винария", „Природа, Лов, Риболов", „Феър Мото шоу" и „Цветна пролет" през февруари и март.

По традиция в рамките на Международния пролетен панаир се провеждат изложбите „Фудтех" - за хранителни стоки и технологии, „Козметика" - за парфюмерия и козметика, „Мебелтех" - за мебели, машини и технологии, „Стройтех Пролет" - за строителни материали, машини и технологии, „Хорека Пловдив" - за оборудване за хотели, заведения и търговски обекти, BOATS & SPORTS EXPO - за яхти, лодки и екипировка за спорт и свободно време.

И на ПРОЛЕТ 2010 ще присъстват Изложбата на общините, Зоната за бизнес консултации „Бизнес консултинг", Салонът на изкуствата „Импресия", ще се състои и поредното издание на единствения в света Международен конкурс за панаирен плакат, чийто съорганизатор е Международната асоциация на изложбената индустрия - UFI.