Поръчките за новата версия на SUV модела Cayenne на Porsche SE, която ще пристигне в шоурумовете в Европа на 8 май, са повече от предварително очакваното, според главният изпълнителен директор на компанията Михаел Махт, информира Bloomberg.

"Получаваме изключително голям брой поръчки от почти всички пазари," казва Махт. "Поръчките несъмнено надхвърлят очакванията ни." Махт обаче не дава конкретни данни.

Базираната в Щутгарт Porsche планира да представи нови модели, с което цели да увеличи годишните си продажби до 150 000 автомобила в средносрочен план и да намали разходите си след сливането с Volkswagen AG, казва Махт.

Продажбите на Porsche за шестте месеца приключили на 31 януари падат с не повече от 1.7% до 33 670 автомобила, в сравнение със спад от 40% за първото тримесечие.

Porsche представи третото поколение на модела Cayenne, включително и първия си хибриден модел, на автосалона в Женева през март. Подобреният SUV модел се предлага с 8-цилиндров V-образен двигател, който има икономичността на бензинов 6-цилиндров V-образен двигател.

Продажната цена на новия Cayenne започва от 55 431 евро в Германия. Продажбите на настоящото поколение Cayenne падат с 25% до 34 300 броя за финансовата година на Porsche, приключила на 31 юли 2009 г.

Porsche е продала повече автомобили и SUV-та през миналия месец в сравнение с предходните месеци и в сравнение с март 2009 г., като продажбите са подпомогнати от модела Panamera, казва Macht.

Компанията очаква да увеличи продажбите си за 2010 г. до над продадените за миналата година 75 200 автомобила.