Русия и Аржентина сключиха редица споразумения и договори в сферата на енергетиката, космоса, транспорта и др. Това се случи по време на официалното посещение на руския президент Дмитрий Медведев в Аржентина, информира Финмаркет.

В хода на преговорите на Дмитрий Медведев с аржентинския му колега Кристина Фернандес де Киршнер бе подписан и договор за доставка на два хеликоптера Ми-171Е за нуждите на министерството на отбраната на страната. От руска страна споразумението подписа главата на Рособоронэкспорт Анатолий Исайкин.

Държавната корпорация Росатом подписа протокол за сътрудничество в областта на мирната употреба на атомната енергия с министерството на федералното планиране, държавните инвестиции и услуги на Аржентина.

С това министерство ВНИИзарубежгеология сключи споразумение за сътрудничество в сферата на геоложките изследвания за находища на енергийни суровини и твърди полезни изкопаеми.

Роскосмос и Националната комисия по космическа дейност на Аржентина подписаха меморандум за разбирателство по въпроса за сътрудничество в областта на използването и развитието на глобалната навигационна спътникова система ГЛОНАСС.

Меморандум за сътрудничество в областта на жп транспорта бе подписан между РЖД и държавния секретар по транспорта на Аржентина.

НПО Сатурн се споразумя с правителството на провинция Буенос Айрес за съвместни действия по модернизиране на енергийния обект „ГТЕС 9 юли". По време на визитата на Дмитрий Медведев в Аржентина са подписани и редица други споразумения в областта на търговията, селското стопанство, културата и др.