Яхтата на руския милиардер Андрей Мелниченко, която е проектирана от известния френски дизайнер Филип Старк, бързо се превръща в една от най-обичаните и същевременното най-ненавижданите. Наскоро екип на Wall Street Journal е допуснат на яхтата и за първи път успява да покаже нейния интериор.

Яхтата, наречена „А", е на стойност 300 млн. евро и е дълга над 120 м. Това е дължината на едно игрище за американски футбол и на площадка за баскетбол. Отвън плавателният съд изглежда като подводница или военен кораб.

Масивната яхта има басейни, площадка за кацане на хеликоптер и няколко дискотеки. В гаража на яхтата има място за множество лодки, а той също може да бъде превръщан в дискотека.

Основната спалня има плъзгаща се врата, която може да бъде отворена само с пръстов отпечатък, а достъп до нея имат само няколко човека. Душът в банята пък струва 40 000 долара.

Дизайнерът Филип Старк е известен с неприличните си идеи като за тази яхта е създал тайна секс стая, вратата към която е скрита зад шкаф.

Яхтата има общо три басейна, между които и един специален за масаж с два стола. Дъното на басейна е стъклено може да бъде гледано отдолу от вътрешността на яхтата.

Отвътре яхтата е изпълнена с огледала, а стените на едната от стаите за гости са покрити с бели кожи от скат.

Само обковът на парапета на стълбите на яхтата струва 60 000 долара.

На палубата пък има специална затревена площ за кучето на руския милиардер.

Едно от малкото традиционни неща на яхтата е дървеният рул. През по-голяма част от времето обаче, капитанът я направлява с малък джойстик или тъчскрийн.