Манчестър Юнайтед е определен за най-скъп футболен клуб в света за шеста поредна година от реномираното икономическо издание "Форбс".

Английският гранд, в чийто състав играе и българският нападател Димитър Бербатов, е оценен на 1.8 милиарда долара, което е с 2% по-малко от миналата година.

На второ място в класацията е испанският Реал Мадрид със стойност от 1.323 милиарда долара, а трети е друг английски тим Арсенал, който е оценен на 1.181 милиарда долара.

След спечелването на Шампионската лига през миналата година, Барселона се изкачи от седмо на четвърто място със стойност 1 милиард долара.

Германският колос Байерн падна на пета позиция в класацията с 990 милиона долара, намаление с 11% спрямо миналата година.

Ливърпул е шести с 822 милиона долара, а десетката допълват Милан (800 милиона), Ювентус (656 милиона), Челси (646 милиона) и Интер (413 милиона). Интер е най-големият печеливш в последната година с повишение от 12%.

Общата стойност на 20-те най-големи клуба се понижи с 8.5% до 12.64 милиарда долара.

Отрицателната разлика обаче най-вече идва от повишаването на курса американската валута, тъй като в евро, стойността на отборите се е повишила с 2.7% до малко над 9 милиарда.

Източник: sportal.bg