Миризмата на хамбургер може да ви се стори приятна, ако сте гладен и се каните да похапнете, но готови ли сте да я усещате денонощно в дома си? Изобретателите на специалната свещ с аромат на хамбургер и пържен лук смятат, че тяхното изобретение ще се ползва с търсене на пазара. Но докато това още не се е случило, те вече са начело в класацията за най-глупаво изобретение, публикувана от "Ню Йорк дейли нюз".

В челната десетка попада и долно бельо за ръце. Неговите автори смятат, че направените от мека памучно-хартиена тъкан ръкавици без палци могат удобно да се слагани под обикновените ръкавици.

Следва ги продуктът на един стъкларски завод, който са пуснал в продажба чаша, която побира цяла бутилка вино. За удобната експлоатация на чашата, бихте постъпили добре, ако си вземете и обикновена чаша за вино и пресипвате.

За любителите на голфа е разработен „Голф на под", който може да бъде сложен в тоалетната и спокойно да играете, „без да се откъсвате от основното си занимание"(!?).

Ако нямате време или пари да отидете на фризьор, може да си купите прахосмукачка за коса, предлагана от друга „иновативна" компания. Електрическа четка с остриета, която е свързана с маркуч със специален контейнер ще ви направи акуратна подстрижка, без косъм да падне от главата ви (т. старателно ще почисти всичко отрязано още от главата ви).

Котката ви е много мързелива, постоянно спи или безсмислено хвърчи из цялата къща? Неуморими новатори знаят как да превърнат любимеца ви в нещо полезно и са направили пантофки за котешки лапки, снабдени с четки за прах. Така, докато бяга или се крие, животното ще може и да позабърше праха. Въпросът е дали котките ще одобрят идеята?

Изданието е публикувало само съвременни „изобретения".

„Изумително" цигаре, изобретено през 1955 г., е дало възможност на пушачите да запалят 20 цигари.... накуп.

През 1964 година в Германия бе изобретен робот, който вдига телефонната слушалката, когато звъни. Проблемът е, че умението му стигало само за това.

През 30-е години на миналия век в Лондон пуснали кошарки за бебета, които можеха да се закрепват на прозореца, за да може детето да подиша свеж въздух.

Сред другите измислици са качулка за под душа, за да не отмиете козметиката си, будилник, който вместо да звъни ви гали с перце, личен телевизор-очила.

В списъка на авторите на глупавите изобретени попада и писателят-фантаст и основател на сциентологията Рон Хъбард, който със своето изобретение е доказал на света, че при разрязване доматът „крещи от силна болка".

Източник: Utre.bg