МКБ Юнионбанк започва информационна кампания, която да помогне на всеки кандидат за ипотечен кредит в избора му на най-подходящия за неговите нужди и възможности продукт. Клиентите на банката - сегашни или бъдещи, могат да получат от своя консултант като подарък специалния пакет - Ипотечен компас, се казва в прессъобщение на финансовата институция.

Акцент в компаса е специално подготвената от експертите на банката книжка, която съдържа отговори на най-често задаваните от клиентите въпроси относно ипотечните кредити, препоръки кои са най-важните особености, на които клиентите трябва да обърнат внимание, много съвети.

В книжката има още бюджетен планер, с който бъдещите кредотополучатели могат да следят своите месечни разходи, както и подробно описание на всички разходи, които следват една сделка за покупка на недвижим имот.

„След като през 2008 г. МКБ Юнионбанк проведе първата у нас Национална информационна кампания за депозитните и спестовните продукти, като естествено продължение сега предприемаме информационна кампания за ипотечния кредит. Целта ни е да дадем максимално много информация на нашите клиенти относно всеки един детайл на продукта. По този начин хората могат да вземат възможно най-информираното и аргументирано решение. Добре знаем, че за много от тях покупката на жилище с кредит е една от най-сериозните стъпки в живота им", коментира Мария Илиева, главен изпълнителен директор на МКБ Юнионбанк.

„Акцентираме върху ипотечния кредит, защото и данните показват, че той ще бъде безспорният финансов продукт №1 и за 2010 г. В рамките на последните 12 месеца ръстът при него е най-висок, цените на имотите се върнаха като нива с четири години, а изборът на жилища е по-богат от всякога", каза още Илиева.

Банката предлага ипотечен кредит „Домът" със стойности на годишния процент на разходите (ГПР) - 8.49% при кредит от 30 хил. евро и първоначална лихва 7.40%. Банката предлага безплатни застраховки „Имот" и „Живот", както и ипотечен сертификат.