Германци изкупиха туршията, овчето сирене и пастърмата на Летище Варна. Това са най-предпочитаните продукти в първите дни след отварянето на български магазин в зоната за заминаващи пътници.

В гурме магазина се предлагат традиционни български продукти - вина и ракии, колбаси, конфитюри, мед, мерудии и др., подредени сред дърворезба и шарени черги, на фона на автентична народна музика, съобщава АСН.

Туристическият сезон вече се очертава и 90 на сто от програмите на авиокомпаниите са известни, коментира изпълнителният директор на летище Варна Димитър Костадинов. Неговите очаквания са за не по-лош от миналогодишния сезон, когато през варненския порт са преминали 1,2 млн. пътници.

Най-много туристи по традиция идват от Германия и са близо една четвърт от общия поток, след тях са туристите от Русия и Израел. Между 3 000 и 3 500 пътници на година се възползват от услугите на ВИП терминала на летище Варна, каза още Костадинов.

През годините през него са обслужвани гости от най-висок ранг, сред които арабски шейхове, принцове, президенти, премиери, световни рок и поп звезди и шампиони от Формула 1.

Днес бе открита изцяло обновената зала, чиято реконструкция е отнела два месеца. Инвестицията възлиза на 200 000 лв., добави главният изпълнителен директор на „Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт" Дирк Шусдзиара.

Особено внимание е отделено на стенната мозайка от 1972 г., която е основна забележителност. Новият интериор е съзнателно съобразен с нея като атмосфера, емоционалност и цветова гама. Изцяло са подменени мебелите, ламперията, мокета и санитарните възли.

Източник: utre.bg