Петя Димитрова, изпълнителен директор на Пощенска банка, беше обявена за бизнес дама на 2009 г. в рамките на конкурс на сп. "Ние жените". Наградата връчи лично министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Петя Димитрова получи отличието в надпревара с шест други номинирани кандидатки, представляващи различни сфери на бизнеса и предприемачеството. Победителите са определени след събеседване с журито на конкурса и оценяване на поверените им компании по фиксирани икономически показатели за изтеклата 2009 година и предходни години.

„За да си добър мениджър, трябва преди всичко да имаш екип, който те подкрепя, а аз имам това щастие. Както и друг път съм споделяла, вярвам, че шансът е на страната на подготвения ум, а ние, жените в България, сме много добре подготвени, тъй като ни се налага непрекъснато да се доказваме, за да успеем. Благодаря на целия екип на Пощенска банка, на акционерите и на семейството ми за тази награда, без тяхната подкрепа нямаше да стигна дотук", сподели Димитрова, приемайки наградата.

Миналата година Петя Димитрова спечели и голямата награда за най-успешен млад мениджър Next Generation, организиран от в-к „Пари" и Делойт България.

Конкурсът на сп. "Ние жените" цели да поощри усилията на българката, нейната инициативност и склонността й да поема риск. Това е деветнадесетото издание на конкурса, който се провежда под патронажа на първата дама Зорка Първанова.

Председател на журито тази година е министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Останалите членове на журито са Марияна Велкова, изпълнителен директор на Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия, Христина Христова, директор на Института за социална икономика, предишен председател на журито, Мариана Печеян, Бизнесдама 2000 и председател на Клуба на жените предприемачи и мениджъри, Цветан Симеонов, председател на БТПП и Мария Баева, главен редактор на сп. „Ние, жените".

Вижте още:

Петя Димитрова е бизнес дамата на 2009 година

Бизнес дама на годината