В репортаж на телевизията на Ватикана, по повод визитата на министър-председателя Бойко Борисов, бе съобщено, че папа Бенедикт XVI е приел македонска делегация.

Ето и точния текст на съобщението:

"В събота Папа Бенедикт XVI прие македонска делегация на високо равнище от Македония. Повод за срещата беше празникът на първославянските апостоли и патрони на Европа братята Кирил и Методий. „Следите, оставени от тях, са безбройни", подчерта папата по време на срещата. Двамата са проповядвали християнството сред славянските народи, превели са Библията и освен това са формирали дълбоко в душите на народите и националните идентичности. Кирил и Методий - понесли страдания и враждебност, но преодолели всичките нападки със силата на вярата си и непобедимата вяра в доброто", се казва още в телевизионния материал.

В началото на официалната визита на Борисов в Италия на летището "Чампино" домакините бяха обърнали наопаки българското знаме, което се развяваше заедно с италианското и знамето на Европейския съюз.

При вида на българските журналисти, които се втурнаха да снимат протоколния гаф, домакините най-напред опитаха да ги отпратят към сградата на летището и да ги спрат да снимат знамето, обърнато като за война. След това спешно го свалиха и издигнаха отново, вече правилно с белия цвят отгоре.

Секунди след това по стълбичката от правителствения самолет слезе министър-председателят Бойко Борисов и водената от него българска правителствена делегация.

Източник: bTV