При специализирана акция на МВР днес в Русе бяха задържани двама служители от Териториална дирекция на НАП „Големи данъкоплатци и осигурители", съобщиха от НАП.

Владимир Гатовски, ръководител на екип и ревизорът Пламен Грозев са арестувани в момента, в който са опитвали да рекетират фирма, голям данъкоплатец в Русе.

Изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов е уведомен от органите на реда преди реализирането на акцията. Стефанов незабавно уволни задържаните служители.

„За пореден път предупреждавам всички служители в системата на НАП да не се изкушават да се облагодетелстват на гърба на данъкоплатците. И в момента текат множество съвместни проверки с МВР по подадени сигнали срещу наши служители", заяви по повод арестите Красимир Стефанов.

„Двамата служители от сектор „Големи данъкоплатци", уличени в рекетиране на голяма русенска фирма, ще бъдат отстранени от длъжност и срещу тях ще започне дисциплинарно производство", допълни той.

„Бях уведомен от министър Цветанов, че има разработка срещу двама наши служители. Притеснителното в ситуацията е, че са служители от дирекция „Големи данъкоплатци"; за първи път се случва подобно нещо в тази дирекция", каза Красимир Стефанов.