Световното по футбол започва на 11 юни, а дотогава - отборите един по един пристигат и разбира се- поставят своите изисквания за комфорта на пребиваването си. Едни пристигат със свещеника на отбора, втори си поръчаха голф курсове, а за трети унищожават всичкия наличен шоколад на хотела.

В какви „капризи" се впуснаха футболистите? Да надникнем за малко зад кулисите на Сверовното...

Аржентина: Пейте нашия химн

Капризите на Диего Марадона безспорно се превърнаха в топ на жълтата хроника на Световното. Аржентинският треньор настоя в стаята му да бъдат поставени две тоалетни с повишен комфорт, всяка от които струва 1 400 евро. Оказа се, че те могат да бъдат купени само от един интернет- магазин, а писмото, с което бяха съпроводени пишеше: „Най-добрите тоалетни, на които някога сте седели".

Колин Стир- собственик на хотела, в който е отседнал Марадона, вече е в ужас от находката му: „Струваше ни огромни усилия да монтираме тоалетните. Наложи се да променим цялата баня и да монтираме още една към същата стая".

Марадона не спря обаче дотук. Той изпрати следния списък изисквания за националите на Аржентина, който изглеждаше така:

1. Две свръхкомфортни тоалетни за Марадона

2. На обяд трябва да има най-малко 10 ястия, 14 салати и 3 десерта. Денонощно трябва да има сладолед.

3. Всички стаи на аржентинците трябва да бъдат боядисани в бяло.

4. В хотела трябва да има поне четири спортни футболни площадки.

5. След всяка вечеря персоналът на хотела трябва да изпълнява аржентинския химн.

Бразилия: Никакъв шоколад

За салесао роят на басейните в хотел Фарауей Хотел, в който са отседнали, беше удвоен. „Нашите играчи трябва да се чувстват като у дома си", пише федерацията до хотела.

Освен това целият шоколад в хотела трябваше да бъде унищожен, за да не изкушава футболистите.

Мексико: Супер, но къде е изповедалнята?

Отборът на Мексико беше доволен от всички условия на хотел Ботсуана, с изключение на една липса- местен свещеник. Затова си доведоха собствен, който не само получи отделна стая, но и за него бе инсталирана малка изповедалня.

Италия: Място за готвача

Както винаги Скуадрадзурите водеха със себе си и италиански готвач- майстор на пастата. Извън факта, че трябваше да бъде намерено място в кухнята за него и донесените от Италия продукти, италианците се оказаха напълно непридирчиви.

Нова Зеландия и Словакия: Като на екскурзия

Новозеландците решиха да използват световното, за да се научат да играят голф и в изискванията им влизаше само да им бъдат ангажирани уроци в подходящо време. Още по-скромни словаците си поискаха маса за тенис на маса.

Правилно -ако не тръгне в един спорт, ще се получи в друг!

Източник: Utre.bg