Главният изпълнителен директор и основател на Polo Ralph Lauren Corp Ралф Лорън вчера обяви плановете си да продаде повече от една четвърт от дела си в компанията, което ще му стотици милиони долари, информира Reuters.

Лорън възнамерява да продаде около 11.35 млн. акции, съгласно документите подадени в щатската Комисия по ценни книжа и борси.

По вчерашни цени на акциите продажбата ще донесе на Лорън 925 млн. долара. В момента той разполага с 39.8 млн. акции от клас Б в компанията.

Тъй като Polo Ralph Lauren не издава нови акции продажбата няма да „размие" деловете на останалите акционери, но ще намали правото на глас на от 88 на около 80%.

Лорън продава 9 млн. акции, но поемателите на емисията, водени от J.P Morgan и Goldman Sachs & Co, имат правото да закупят още 1.35 млн. акции. Освен това от Polo Ralph Lauren са се съгласили да изкупят обратно 1 млн. акции от Лорън.

Ролята на Лорън в компанията, който основава марката Polo през 1967 г., като председател и главен изпълнителен директор остава без промяна.