При 30 000 фитнес клуба в цялата страна американците определено могат да избират къде да спортуват. Някои фитнес клубове обаче просто се отличават в сравнение с останалите, пише CNBC.

Най-луксозните от тях са по-скоро нещо като оазиси на здравето, в които има басейни с олимпийски размери, закрити тенис кортове, парни бани, инструктори на звездите и дори скенери, идентифициращи клиентите по ретината на очите им.

Цената на достъпа до повечето от тези храмове на здравето е солена и представлява комбинация от начална вноска и месечни такси, като варира от няколко хиляди долара до 30 000 долара годишно.

Цената е доста по-висока в сравнение с годишните такси на обикновените фитнес клубове в САЩ, които възлизат на около 775 долара, в това число и началната вноска.

Ето и кои са най-луксозните фитнес клубове в САЩ:

East Bank Club

Чикаго, Илинойс

500 долара встъпителна вноска/170 долара месечна такса

Характеристики: Четири плувни басейна (два на покрива), плаж, осем тенис корта, закрито тренировъчно игрище за голф.

Houstonian Club

Хюстън, Тексас

24 000 долара встъпителна вноска/365 долара месечна такса

Характеристики: Три басейна, закрити и открити тенис кортове, 150 занимания в група седмично

Athletes' Performance

Финикс, Аризона.

До 30 000 долара годишно

Характеристики: басейни със студена и топла вода за активно възстановяване, физиотерапевтични процедури, професионални спортисти по американски футбол и бейзбол също тренират там.

Zenergy Health Club & Spa

Кечъм, Айдахо

15 000 долара встъпителна вноска/135 месечна такса

Характеристики: Закрити и открити соленоводни басейни, концерти на живо до басейните, планински изглед, закрити тенис кортове.

Bosse Sports and Health Club

Съдбъри, Масачузетс

4 000 долара встъпителна вноска/389 долара месечна такса

Характеристики: Десет закрити тенис корта с бърза настилка от типа Rebound Ace, целогодишен голф център и асистент на разположението на клиентите.

Madison Square Club

Ню Йорк

До 26 500 долара годишно/125 долара месечна такса

Характеристики: Клубът е собственост на фитнес инструктора на звездите Дейвид Кирш, модерни машини за тренировки, перални услуги.

Sporting Club at the Bellevue

Филаделфия, Пенсилвания

550 долара встъпителна вноска/174 долара месечна такса

Характеристики: Закрита лекоатлетическа писта, баскетболно игрище по стандартите на НБА, сауна, парна баня, отделни съблекални, лъскане на обувки.

David Barton Gym

Белвю, Уошингтън.

400 долара встъпителна вноска/125 долара месечна такса

Характеристики: Салон за бокс, сауна, парна баня, перални услуги, озвучаването в салона е с DJ, паркиране на автомобилите на клиентите

The Sports Club/LA

Лос Анджелис, Калифорния

1 500 долара встъпителна вноска/300 долара месечна такса

Характеристики: Баскетболни игрища по стандартите на НБА, перални услуги, парни бани, паркиране на автомобилите на клиентите

E at Equinox

Ню Йорк.

5 000 долара встъпителна вноска/500 долара месечна такса

Характеристики: Клиентите се идентифицират със сканиране на ретината на окото, кърпи от луксозната марка Frette, отделни съблекални, тоалетни принадлежности от луксозната марка Molton Brown.