Благоевград-БТ и София-БТ ще разпределя общо 1.3 млн. лв. за дивидент. Днес се проведоха годишните отчетни Общи събрания на акционерите (ОСА) на дъщерните дружествата на Булгартабак-Холдинг - Благоевград-БТ, София-БТ и Плевен-БТ, информираха от холдинга.

вОбщото събрание на благоевградската цигарена фабрика освободи Димитър Базлянков, като член на Одитния комитет и избра на негово място Илиан Кузманов. Борислав Стефанов и Красимира Стоянова остават в Одитния комитет на дружеството.

Печалбата на Благоевград-БТ за 2009 г. след облагане с данъци е в размер на 1.53 млн. лв. Акционерите на благоевградското дружество гласуваха 80% от печалбата за годината (или 1.23 млн. лв.) да се разпредели за дивидент на акционерите, а остатъкът от балансовата печалба (или 306 629 лв.) да се отнесе като неразпределена печалба от минали периоди.

Полагащият се брутен дивидент в резултат на решението на ОСА възлиза на 0.4538 лв. за акция.

Нетната печалба на София-БТ през 2009 г. възлиза на 99 хил. лв. Акционерите на дружеството решиха 80% от печалбата за годината (или 79 587 лв.) да се разпредели за дивидент на акционерите, а остатъкът от балансовата печалба (или 19 896 лв.) да се отнесе като неразпределена печалба от минали периоди.

В резултат на взетото решение, полагащият се на една акция брутен дивидент възлиза на 0.0654 лв.

Общото събрание на Плевен-БТ реши загубата за 2009 г. в размер на 2.28 млн. лв. да бъде покрита чрез неразпределени печалби от минали години на стойност 1.33 млн. лв., а остатъкът в размер на 953 145 лв. от „Други резерви", формирани от неразпределени печалби от минали години.

Общите Събрания на всички дружества от системата на Булгартабак-Холдинг избраха Ейч Ел Би България ООД за одитор за 2010 г.