Пълен текст Руският президент Дмитрий Медведев, който при посещението си в САЩ си направи акаунт в социалната мрежа Туитър, активно пълни страницата си с кратки бележки и снимки.

Днес се появи 19-ата му бележка, която гласи: "Отдавна не бях ял хамбургери", съобщава ИТАР-ТАСС. Под нея Медведев е качил снимка, на която се вижда как заедно с президента на САЩ Барак Обама хапват в закусвалнята за бързо хранене "Рейс хел бъргър" в Арлингтън.

Двамата седят по бели ризи, с вратовръзки, но без сака, на фона на кетчупи и бутилки кока-кола, и оживено разговарят.

Обама заведе изненадващо госта си в закусвалнята, където седнаха свободно между останалите клиенти. Достъпът не беше ограничен и клиентите свободно снимаха двамата президенти.

Някои наблюдатели определиха вчерашната руско-американска среща на високо равнище като "дипломацията на хамбургерите". ИТАР-ТАСС посочва, че от Канада, където руският президент се отправя за срещата на Г-8 и Г-20, може да се очаква нова порция коментари и оценки по горещи теми.

Междувременно по време на посещението му в САЩ, около Медведев в Русия се разрази скандал. Местни блогъри писаха в интернет имал ли е право президентът да приеме подарен му от шефа на Apple Стив Джобс iPhone 4, който в същия ден беше пуснат в продажба.

Интернет потребителите се позоваха на закон, според който държавните служители в Русия не могат да приемат подаръци, по-скъпи от пет минимални заплати. В момента минималната заплата в Русия е над 4000 рубли (около 128 долара).

Apple съобщи, че цената на новия му модел в САЩ няма да надвиши 300 долара, но само с двугодишен абонамент, иначе цената ще е около 1000 долара.

Президентската администрация не коментира дали подаръкът е уместен, но при посещението си в централата на компанията в Силициевата долина Медведев видимо се зарадва на подаръка.

Източник: БГНЕС