Щатската технологична компания Apple Inc. Е продала 1.7 броя телефона от модела iPhone 4 през първите три дена от пускането му на пазара като на доста места компанията дори не успяваше да се справи с огромното търсене.

"Това е най-успешният пазарен дебют на продукт на компанията в нейната история," се казва в изявление на Стив Джобс, главен изпълнителен директор на Apple. "Въпреки това, ние се извиняваме на клиентите, които не можаха да се сдобият с новия телефон, поради недостатъчни наличности."

Новият iPhone е по-тънък, по-бърз и има повече функции от предишните версии на модела, който вече е в четвъртото си поколение.

iPhone 4 беше пуснат в продажба на 24 юни на цена от 199 долара за 16-гигабайтовия модел и 299 долара за 32-гигабайтовия модел.

Дебютът на модела беше съпътстван и от проблеми. Някои клиенти се оплакаха от слаб обхват на мрежата и проблеми с цветовете на дисплея.

iPhone се продава в САЩ само през AT&T Inc. Това е единственият оператор в САЩ, който има право да продава телефона от дебюта му през 2007 г.

Предварителните поръчки за iPhone 4 са надхвърляли 10 пъти тези за модела iPhone 3G S през миналата година, обявиха от AT&T. Компанията дори временно преустанови онлайн поръчките поради голямото търсене.