Очакванията на повечето потребители, че кризата ще накара търговците да намалят цените по морето този сезон не се оправдаха. Разходката или плажа в комплекс "Златни пясъци" ще бръкне здраво в джоба на решилите да си подарят един приятен и безгрижен ден.

Ако ходите с автобус цената на билетчето от Варна до комплекса е 3 лева. Ако пък сторите това с автомобил, то платеният паркинг е от 3 лева до 5 лева на час в зависимост колко близо до плажа искате да спрете. Все пак, ако сте с дете разходите ви съвсем ще се увеличат.

Цените на виенското колело са по 5 лева за възрастен и по 3 лева за деца до 7 години. Хамбургерите са от 4 лева до 7 лева в зависимост от съдържанието им. Дюнерите са по 5 лева, а ход-догът по 4 лева. Ако ви се яде омлет или ризото ще трябва да платите поне 7 лева. Една от най-разпространените салати като шопската е между 5 и 7 лева в капанчета край плажа, но не и в ресторантите, където цените са поне двойни. Разхладителните коктейли са между 5 и 6 лева.

Палачинките с различни пълнежи са между 3 и 4 лева. Пуканките пък са от 3 до 7 лева в зависимост от грамажа им. За скачането на детето ви за половин час на надуваем замък трябва да платите 3 лева. Ако пък иска да се пързаля на 15 минути на надуваема пързалка трябва да се бръкнете още 6 лева. 5-минутно скачане с ластично въже на батут е 10 лева. Возенето в една посока от центъра на комплекса до яхтенето пристанище струва 2 лева.

Все пак е лято и морето привлича все повече хората. Шезлонгът за плаж струва 7 лева, чадърът е на същата цена, а ако си вземете и шалте трябва да додадете още 3 лева.

Малкият сладолед от машина е на цена 1,5 лв., а големият 2 лева. 100 гр. италиански сладолед пък е на цена 1,79 лв. Килограмът на плодовете по сергиите е 7 лева, а на зеленчуците 5 лева. Цените на такситата за чужденци също са доста солени и са за един човек. За еднопосочно пътуване до Варна те трябва да платят по 25 лева. До летището обаче цената е двойна - 50 лева. 35 лева е еднопосочното возене до Балчик, а двупосочното с 2 часа престой струва 130 лева. До "Св. Константин и Елена" пък цената е 18 лева, а до Аладжа манастир 15 лева. До Созопол с такси цената е 70 лева. Толкова струва и пътуване до Велико Търново.

Източник: БГНЕС