Добрата реклама може да те направи милионер, без значение какъв е продуктът ти и какво е качеството му.

Америка е рай за тези, които могат да рекламират добре.

Според журналиста Кристoфър Хитчинс, някои от най-надценените неща в света са шампанското, омарите и пикниците. Вижте един малко по-разширен списък на най-надценените неща в САЩ, изготвен от изданието WalletPop:

iPad

Със сигурност е забавно да имаш такъв, но струва прекалено много, a и някои компании вече започнаха да произвеждат по-евтини версии.

Както Apple често прави, втората версия на продукта, която обикновено излиза една година по-късно има много повече функции, като камера, USB входове, flash support.

AT&T пък заряза щедрите си планове и вече гледа да таксува потребителите за всичко.

3D филми

Вярно е, че някои сцени в Аватар бяха умопомрачителни, но заслужава ли си да се плащат 25% допълнително, за да носиш смешни очила.

Предлагат се и 3D телевизори (1 700 долара), което за момента си е чисто хвърляне на пари на вятъра, защото все още има прекалено малко такива канали. Да си купите 3D телевизор, очила и 3-D Blu-ray плейър ще ви излезе 3 3000 долара.

Програмите за лоялни клиенти

Starbucks, Amazon Prime, Barnes & Noble и почти всички предлагат програми за лоялни клиенти. Лошото е, че за хората това в много случаи води до безсмислени покупки. Все пак, идеята на тези програми не е дават отстъпки, за да помагат на хората, а да ги карат да се връщат отново и отново в магазина.

Някои компании дори имат такса за да влезете в техните програми. Да си платиш за правото да пазаруваш само при тях? Това вече е нахално.

Кабелна телевизия

Дори да неглижираме въпроса дали някой от тези канали изобщо става за гледане, днес има прекалено много други варианти за телевизия онлайн, сателитни телевизии и т.н.

Toyota

В САЩ Toyota Prius е една от най-популярните коли и е доказателство за това колко си загрижен за природата. Изтеглянето на 9 милиона коли заради проблеми в ускоряването обаче накара американците да се замислят дали не надценяват Toyota.

ЛеБрон Джеймс

Той спечели 15.7 млн. долара миналия сезон, а от 1 юли може да се пазари за повече. NBA има лимит за заплатите на баскетболистите, така че най-добрата оферта, която може да му направят е 126 млн. долара за 6 години.

На 25 години Джеймс е на върха на кариерата си, но не са ли 126 милиона прекалено висока цена?

Той не успя да помогне на Cleveland за шампионската титла и едва ли ще успее да направи това в Ню Йорк или Чикаго (техните отбори основно се надпреварват за него), освен ако те не привлекат поне още един много класен играч, който да му помага.

Мнозина коментират, че Джеймс има между 20 и 30 изстрела на мач и по-скоро гледа да бъде фаулиран, а главното му преимущество е физиката му - просто той е прекалено голям, спрямо другите играчи на неговата позиция.

Цветните гривни

В САЩ са луднали по пакети глупави цветни гривни, които струват 5 долара. 3-годишните деца събират по 30 такива гривни на ръцете си и си ги препродават в детската градина.

Някои училища дори ги забраниха, защото търговията с тях взе заплашителни размери и учениците мислят повече за това как да направят „далавера", отколкото за уроците.

Последният епизод на „Изгубени"

Финалът на „най-протакания сериал" в света привлече 13 млн. зрители и бе на трето място за седмицата, задминат от две предавания на American Idol.

След шест години изкуствени мистерии, много хора загубиха интерес към шоуто, а и последният епизод не отговори на много въпроси. Един от тях е как може Хърли да тича нагоре-надолу из джунглата цели шест години и това да не се отрази на теглото му.

Енергийните напитки

Плащате повече за маркетинг, отколкото за това, което е вътре в бутилката.

Те съдържат прекалено много кофеин и могат да предизвикат проблеми със сърцето. Според много диетолози са си направо вредни.

Пощата в събота

Американските пощи могат да спестят 1.5 млрд. долара, ако премахнат пощата в събота. Така или иначе интернет вече върши голяма част от работата на пощите и едва ли е толкова наложително да се доставят писма в почивния ден.

Станете наш почитател във Facebook