"Хората трябва да оценят волята, която полагаме да не разпределим тежестта върху тях, а да натоварим максимално МВР, да съберем повече приходи и то без да намалим пенсиите, заплатите и социалните придобивки. Това трябва да го обясняваме повече, защото явно от приказките на президента и на опозицията хората се бъркат", заяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на церемонията по награждаване на служители на МВР по случай професионалния им.

Борисов отбеляза, че правителството е приело риска в България да има най-ниски данъци. "Българският народ най-леко преминава през кризата", смята той. Премиерът заяви, че до края на тази седмица или до средата на следващата седмица се очаква да приключи операция на МВР. Пред медиите той отказа да коментира подробности около операцията.

На въпрос има ли неоправдани очаквания към МВР и прокуратурата Борисов каза единствено: "И в новите условия, в които искаме да даваме максимално добри доказателства на съда приемам, че е по-добре да се изчака 1-2 седмици, отколкото да се прибързва". "Аз съм убеден, че борбата с престъпността, контрабандата и увеличаването на приходите в бюджета може да стане само с изключително активната работа в тази посока.

Вярно е, че в пъти повече се задържат контрабандни стоки, но това трябва да стане в още повече пъти", каза още министър-председателят. Той поздрави бившия министър на вътрешните работи Петканов, който също присъства на празника на МВР. "Макар и да сме имали някой път служебни противоречия, считам, че той беше един от най-добрите министри и че тези, които работихме заедно -няма случай да ни е спрял операция", заяви той за Петканов /Петканов бе министър на вътрешните работи по време на мандата на НДСВ с премиер Симеон Сакскобургготски /2001-2005г. По това време Борисов бе главен секретар на МВР/.

Източник: БГНЕС