Опра Уинфри неизменно присъства в класациите на Forbes - за най-влиятелни личности, за най-богати хора, за милиардерите, натрупали състоянието си сами. За това не е изненада да видим Уинфри и в класацията на най-вдъхновяващите жени в нашето време.

Бизнес-дами, филантропи и кралици доминират в списъка. В света на шоу прави впечатление, че отсъства Мадона. Спортистките са представени от автомобилния пилот Даника Патрик, която печели успехи в един почти цяло мъжки спорт и тенисистките сестри Уилямс.

Ето и 30-те дами, на които се възхищава светът:

Това са актрисата Анджелина Джоли, бившият държавен секретар на САЩ Кондолиза Райс, автомобилният пилот Даника Патрик, държавният секретар Хилари Клинтън, шефката на Pepsi Индра Нои, авторката на „Хари Потър" Джей Кей Роулинг, журналистката и съпруга на Арнолд Шварценегер Мария Шрайвър, съпругата на Бил Гектс Мелинда Гейтс, първата дама на САЩ Мишел Обама, Майка Тереза, говорителката на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Нанси Пелози, Опра Уинфри, Кралицата на Йордания Нур, Кралицата на Йордания Рания, бившият кандидат за вицепрезидент на САЩ Сара Пейлин, тенисистките Винъс и Серина Уилямс, актрисата Бети Уайт, ТВ водещата Кейти Кърич, американските журналистки Лора Линг и Юна Лий (които бяха осъдени на 12 г. затвор в Северна Корея, но бяха спасени от САЩ), ТВ водещата Марта Стюарт, бившата шефка на eBay Мег Уитмън,

Сред по-малко известните у нас имена са активистката Али Хюсън, писателката Арундати Рой, дизайнерката Даян фон Фурстенберг, Елизабет Глейсър, основател на фондация на педиатрите за борба срещу СПИН, актрисата Лорън Хътън, поетесата Мая Ангелу, съдията в американския върховен съд Рут Бадер Гинсбърг, моделът Уарис Дири, която стана известна с трогателната си история.

Уарис е била заразена със СПИН при преливане на кръв след раждането на дъщеря си. Тъй като тя не е знаела за заразата, я е предала на бебето чрез кърмата си, а по-късно е родила дете още едно дете, което също носи вируса. Уарис разбира за болестта след като дъщеря й се разболява. Майката и дъщерята почиват, а техният случай поставя началото на фондация за борба с болестта.