Резултатите от годишната анкета на мъжкото списание Askmen са малко изненадващи. Оказва се, че съвременният мъж вярва в традиционните ценности и дори е по-старомоден от жената.

Над 85% от анкетираните мъже вярват в брака, а 1 от всеки 3 мъже казва, че не би търсил връзка с жена, която според него няма потенциал да стане добра съпруга.

На въпроса кой е признак номер едно а добър статут в обществото, болшинството може са отговорили „да имаш семейство", като този отговор изпреварва „да имаш добра кариера".

В същото време сп. Cosmopolitan проведе аналогична анкета сред жените и установи, че повече от половината от тях не се чувстват длъжни да се омъжат преди да достигнат определена възраст и дори изобщо да се омъжват. 85% от жените казват, че нямат нищо против партньорът им да печели по-малко пари от тях.

4 от 5 мъже казват, че те трябва да плащат сметката всеки път, или поне докато навлязат в етап сериозна връзка, докато едва 25% от жените мислят, че мъжът трябва винаги да плаща сметката.

Ето още някои данни от проучването:

- Предбрачните споразумения са по-важни за по-младите мъже: 20% от мъжете под 29 г. ги намират за важни, спрямо 10% от тези над 29 г.

- Два пъти повече жени, отколкото мъже признават, че са изневерявали на партньорите си. Два пъти повече мъже, отколкото жени пък казват, че биха изневерили, ако знаят, че ще им се размине.

- Само 1 от 5 жени ще зареже партньора си, ако той надебелее много. При мъжете 50% биха прекратили връзката в този случай.

- 34% от мъжете са против това партньорките им да са приятелки с бившите си гаджета във Facebook.

- 1 от всеки 3 мъже си е намирал гадже онлайн.

- 40% от жените смятат, че партньорите им не са достатъчно романтични, докато 75% от мъжете смятат, че са романтични най-редовно.