Първата година от управлението на страната посребри косите на министрите от кабинета "Борисов". За сметка на това обаче повечето от тях преполовиха реформите, които бяха обещали на хората. Потвърждение за това министрите получиха със социологическите проучвания, които продължават да показват високото доверие в работата им.

И министрите останаха без приятели. По примера на премиера Бойко Борисов всички те все повече отбягват близки и познати заради постовете си във властта. След една година управление повечето от министрите в кабината "Борисов" признават, че нито имат време за срещи, нито пък търсят приятели заради възможни конфликти. Днес, точно 1 година след встъпването си длъжност, те правят и личен разбор на живота във властта.

Пръв за приятелите призна премиерът Бойко Борисов. "Стоя си сам в Бояна и гледам мачове", призна наскоро Генерала. Същото твърди и заместникът му Цветан Цветанов. Заради десетките операции срещу мафията МВР шефът намира все по-малко време за семейството си. "А какво остава за приятелите", казва Цветанов.

Финансист номер 1 Симеон Дянков също е оставил възпитанието на двамата си синове Марко и Андрей на съпругата си Каролин. А той изцяло е отдал вниманието си на финансовата криза, която за година посиви иначе тъмните му коси. Подобна участ заради безсънните нощи имат и друга част от министрите.

Земеделският шеф Мирослав Найденов признава, че дори се притеснява да пие бира с познати, след като седна в министерското кресло. "На много хора сигурно не им се вярва, но за тази една година останах почти без приятели.

Първо, заради липсата на време наистина нямам време, а за да се поддържа едно приятелство, хората трябва да се виждат. Второ, буквално ме е страх да седна да пия с някого една бира, защото не знаеш дали утре няма да се появят интерпретации и да се питат тоя какъв е. А голяма част от моите приятели и бизнесът им е свързан с това, което контролирам в момента", обяснява Найденов.

Същото твърди и колегата му Трайчо Трайков. "Заради непрестанни ангажименти нямам време за приятели", казва енергийният министър. Той обаче успя да намери време и да каже "да" на половинката си Любов, за която се венча през пролетта.

Дамите във властта пък се оказаха два пъти по-ангажирани от колегите си. Те не успяват да отделят никакво време за приятели, тъй като от министерството отиват направо вкъщи, за да видят децата и съпрузите си.

Иначе първата година власт докара на част от министрите проблеми с кръвното. Строителният министър Росен Плевнелиев ползва холтер - апарат, който мери кръвното му на всеки час. Заради постоянните срещи и нередовното хранене той е свалил 3.5 кг през изминалата година.

Хапчета, за да контролира кръвното си, използва и земеделският шеф Мирослав Найденов. "Сигурно и другите колеги имат такъв проблем", коментира той.

Източник: в. Стандарт