Британецът Пол Смит пътува по целия свят почти безплатно като използва социалната мрежа Twitter. Щастливият господин Смит решил да обикаля света безплатно, докато прекарвал медения си месец в "Голямата ябълка" Ню Йорк.

Тогава 34-годишният британец си наумил, че трябва да стигне до остров Камбел (на снимката), намиращ се на 200 мили от брега на Нова Зеландия, в Тихия океан, за по-малко от месец. Вместо съпругата му да му се противопостави, 40-годишната Джейн го насърчила и дори го накарала да избере дните, в които ще го направи.

Тогава Пол написал писма до всички свои последователи в Twitter, в които помолил всеки желаещ да му съдейства.

Никой обаче не обърнал внимание на думите на Пол, освен Стивън Фрай, който помолил хилядите си последователи да съдействат на британеца. В крайна сметка, 28 дни по-късно Пол се озовал на косъм от крайната цел, която така и не успял да достигне.

"Моята главна цел бе да стигна колкото се може по-далеч за 30 дни. Когато гледах остров Кемпбъл в далечината, не се чувствах победен. Много хора ми помагаха с желание и именно това е важното. Пътуването ми доказа, че има много добро по този свят", заяви пред американско шоу Пол Смит

Източник: БГНЕС