Най-изгодната партия сред руските невести се търси разбира се сред наследниците на руските олигарси, които дълго представляваха табу за медиите. Докато престижното финансово издание Финанс не наруши неписаното правило, предизвиквайки заслужения гняв на татковците.

Те са млади, образовани и както се подразбира- бансословно богати в бъдеще, пише Финанс. Общото състояние на седемте неомъжени наследнички на милиардери възлиза на 10 млрд. британски лири.

За съжалени Финанс не успя да определи категорично коя сред тях може да спечели титлата „Най-желана невеста на Русия". Причините са две:

Личният живот на повечето олигарси е до такава степен скрит, че за една от участничките в класацията например светът разбра едва по време на развода му, когато тя е на 19.

При други - като премиера Владимир Путин, който има две двадесетгодишни дъщери, фактите около семейството са известни, но тези за състоянието- не. Впрочем и там не липсват тайни- за цялото управление на Путин руснаците успяха да видят само една официална снимка на дъщерите му и то от детската градина.

И така седемте претендентки са:

Анна Анисимова

24 години

Наследницата на един от собствените на Газметал завърши Нюйоркския университет през миналата година. Тя влезе в светските хроники през 2004 г., когато нае вилата на Дернис Рид за 530 000 долара

Виктория Цветкова

21 години

Дъщеря на ръководителя на Уралсиб Николай Цветков ще наследи 1.2 млрд. паунда, но засега още учи в МГИМО. Тя влезе в списъка след сватбата на по-голямата й сестра. Впрочем красавицата успя да трогне богаташите на сватбата, показвайки гласови умения с песен за синовната любов. Напълно взаимна, ако се съди по това, че таткото кръсти благотворителния си фонд на Вика.

Екатерина Федун

22 години

Дъщерята на един от основателите на Лукойл вероятно ще наследи 1.7 млрд. лири. Девойката завърши икономика, но в последствие премисли и записа да учи Връзки с обществеността.

Анна Абрамович

17 години

Дъщерята на Роман Абрамович, която догодина ще стане пълнолетна, живее в Лондон с майка си Ирина- втората съпруга на милиардера. Говори се, че олигархът, който има още пет деца, е обезпечил Ана с 350 000 британски лири още на 16-я й рожден ден.

Според Финанс 2 млрд. лири пък чакат наследницата по силата на бракоразводното споразумение между родителите й. Тогава бившата съпруга на олигарха се отказа от голяма част от полагащото й се в полза на четирите си деца.

Анастасия Потанина

26 години

Дъщеря на един от най-могъщите олигарси в Русия- Владимир Потанин, тя трябва да наследи поне 2.2 млрд. лири. Професионална спортистка, тя се занимава с аквабайк (трикратна световна шампионка е в дисциплината) и ски. Всъщност наследството й е под въпрос поради факта, че Потанин смята да завещае всичко за благотворителност. Това едва ли притеснява Анастасия. Икономист по образование, тя печели добре в компания, изграждаща съоръженията за зимната олимпиада в Сочи.

Гулнара Керимова

20 години

Дъщеря на собственика на Nafta Moskva Сулейман Керимов, четвъртият най-богат човек в Русия, ще наследи 3.2 млрд. паунда. Знае се, че тя е най-голямата дъщеря на Керимов, но никой не е чувал къде е учила и с какво се занимава, а папараците така и не са успели да я разконспиритат и снимат.

Наталия Риболовлева

20 години

Още една мистерия се крие около наследницата на 2.65 млрд. паунда и дъщеря на председателя на Съвета на директорите на Уралкалий Дмитрия Риболовлев. Наташа живее в Лондон с майка си от 5 годишна. Светът разбра за съществуването й едва наскоро- по време на развода на родителите й миналата година.

Виктория Михелсон

18 години

Формално, това е най-богатата наследница в Русия- единствена дъщеря на Леонид Михелсон, генерален директор на Новатек със състояние от 3.7 млрд. паунда, които един ден тя ще наследи. Междувременно Михелсон предпочита да стои в страни от медийното внимание и да се занимава с галерията за изкуства, носеща нейното име.

И още едно име...

Напълно възможно е най-богатата неомъжена наследница да е дъщерята на Владимир Лисин, който през 2010 пък бе обявен за най-богатия руснак. Както и повечето, той успява да запази в тайна семейството си. „Няма да е чудно, ако най-изгодната партия за женитба живее именно в това семейство", заявява Финанс. Но дали сред трите деца на Лисин има дъщеря, никой не може да каже със сигурност...