В страната, прочула се по целия свят с прекрасните си автомобили, просто няма как рано или късно да не се появи автомобилен хотел. Ето го и него - вече покорява сърцата на гостите със своите стаи. Всеки, който е пренощувал веднъж в тях, мечтае да се върне пак някой ден.

Близо до Щутгарт, където, както е известно, се намира главната квартира на Porshe, откриха необикновен хотел. Уникалното там е, че интериорът му представлява скъпи марки автомобили и автомобилни чаркове...

Собствениците скромно споделят, че в него са отсядали и знаменитости, пише pmoney.ru.

Името на хотела е кратко и ясно - "V8". За пешеходец това може да говори малко, но не и за любителите на автомобилите и техните двигатели. Само си представете - стените, масичките, а дори и леглата са направени като автомобили.

Четиризвездният хотел разполага с 34 стаи, дизайнът в основата си е посветен на „автомобилна" тематика. В някои стаи дори са вкарани и истински автомобили.

Хотелът е разположен в центъра на щутгартския Майленверк - на международния център на германските търговци на автомобили.

В този хотел може да спите под звездите в автомобил...

В хотела може да се „заредите" и с кафе под формата на гориво...

...или да се насладите на нощ, прекарана в автомивка.

Разположен на старото летище „Бйоблинген“, хотелът има тризонет в бившата контролна кула. За към 400 евро на нощ, всеки гост може да си почине в тризонета „Цепелин“ на площ 120 кв. м. Вътре има сауна, тераса и панорамна гледка към старото летище.

„Всеки, който дойде в Майленверк, иска да отседне тук", казва служителят Хайке Петцолд. „Дори има случаи, когато местни жители идват да пренощуват при нас".

„Хотелът привлича гости от всякаква възраст - от деца до пенсионери и разбира се бизнесмени и цели семейства".

„При нас пристигат всякакви типажи, така че това не е само хотел за автомобилисти, но естествено, винаги има и хора, които се интересуват от историята на автомобилната индустрия".

Посетителите могат да поспят в автомобили като Morris Minor и Mercedes.

„Имали сме и знаменити гости, но не мога да ви издам имената - тайна".

Ако имате път към Щутгарт, не пропускайте V8 Хотел!

Сн.: Официален сайта на V8 Хотел